Deçan

Deçan Actual Weather
21°C
Cloudy
Ndjehet si: 22°C
Lag. Relative: 59%
Drejt. eres: VVP
Shpejt. eres: 18km/h

Advertisement10 Day Forecast Deçan

E Diel

12 Korrik

11°C | 22°C

Partly sunny w/ t-storms

Sun and some clouds with a shower or thunderstorm around; cooler

E hënë

13 Korrik

10°C | 22°C

Sunny

Pleasant with plenty of sunshine

E Martë

14 Korrik

13°C | 23°C

Mostly sunny

Mostly sunny and pleasant

E Mërkurë

15 Korrik

14°C | 26°C

Mostly sunny

Mostly sunny and nice

E Enjte

16 Korrik

14°C | 26°C

Partly sunny

Partly sunny and nice

E Premte

17 Korrik

12°C | 22°C

Showers

Mostly cloudy and cooler; occasional afternoon rain and drizzle

E Shtune

18 Korrik

13°C | 21°C

Partly sunny w/ showers

Clouds and sun with a couple of showers, mainly later

E Diel

19 Korrik

11°C | 23°C

Partly sunny w/ t-storms

Times of sun and clouds with a couple of showers and a thunderstorm

E hënë

20 Korrik

14°C | 27°C

Partly sunny

Warmer with partial sunshine

E Martë

21 Korrik

15°C | 29°C

Sunny

Brilliant sunshine


 


 

Deçan (Albanian: Deçani), or Dečani or Dečane (Serbian Cyrillic: Дечани, pronounced [dɛ̌t͡ʃani] or Дечане), is a town located in Deçan Municipality in the Gjakova District of Kosovo[a]. According to the 2011 census, the town of Deçan has 3,803 inhabitants, while the municipality has 40,019 inhabitants.

It is a mountainous area which borders Montenegro and Albania. There is a total of 36 villages within the municipality. The municipality covers an area of 371 km2.

During the 1998–1999 war, Deçan was one of the strongholds of the Kosovo Liberation Army (KLA) and subsequently suffered a large amount of infrastructure destruction by the Serbian police and paramilitary forces. Much reconstruction has taken place with the assistance of the international agencies and support from the Kosovo Albanian diaspora


Sqarime per leximin ne menyre sa me te sakte te motit:


Ndjehet si: – (Ndjehet si) eshte nje njesi matese qe pershkruan se si tempretura ndihet me te vertete. Ajo tregon efektet qe kane parametra te tjere te jashtem si era, lageshtia, intensiteti i diellit, rete dhe gjithcka qe ndikon se sa ngrohte dhe ftohte nje person ndien.

Lag. Relative: – Eshte Lageshtia Relative , Me lageshti Relative kuptojme raportin midis Lageshtise Absolute ne vleren me te larte te saj ( e cila varet nga vlera aktuale e temperatures se ajrit). Nje lexim prej 100% Lageshti Relative do te thote qe ajri eshte totalisht i ngopur me uje dhe nuk mban më, gje e cila krijon mundesine per te rene shi. Kjo nuk do te thote qe lageshtia relative duhet te jete gjithmone 100% qe te bjere shi – ajo duhet te jete 100% atje ku formohen rete, por afer tokes mund te jete shume me e ulet.

Shpejt. eres: – Tregon Shpejtesine e Eres dhe ajo shprehet ne (km ne ore)

Drejt. eres: – Tregon Drejtimi nga fryn era, dhe shprehet me drejtimet e meposhtme:

V =>> Veri
J =>> Jug
P =>> Perëndim
L =>> Lindje

JL =>> Jug-Lindje
JP =>> Jug-Perëndim
JJP =>> Jug – Jugperëndim
JJL =>> Jug – Juglindje

VL =>> Veri-Lindje
VP =>> Veri-Perëndim
VVL =>> Veri – Verilindje
VVP =>> Veri – Veriperëndim

LJL =>> Lindje – Juglindje LVL =>> Lindje – Verilindje

PVP =>> Perëndim – Veriperëndim
PJP =>> Perëndim – Jugperëndim

Shto nje koment

Previous Post

Besiane (Podujeve)

Next Post

Prizren