Kastriot (Obiliq)

Kastriot (Obiliq) Actual Weather
7°C
Sunny
Ndjehet si: 11°C
Lag. Relative: 51%
Drejt. eres: VL
Shpejt. eres: 5km/h

Advertisement10 Day Forecast Kastriot (Obiliq)

E Diel

17 Shkurt

-3°C | 10°C

Mostly sunny

Mostly sunny

E hënë

18 Shkurt

-2°C | 12°C

Mostly sunny

Mostly sunny; mild

E Martë

19 Shkurt

-3°C | 12°C

Mostly sunny

Mostly sunny; mild

E Mërkurë

20 Shkurt

-1°C | 12°C

Mostly sunny

Mostly sunny

E Enjte

21 Shkurt

-0°C | 11°C

Intermittent clouds

Periods of clouds and sunshine

E Premte

22 Shkurt

2°C | 7°C

Showers

Mainly cloudy, a couple of showers; cooler

E Shtune

23 Shkurt

-10°C | 7°C

Dreary

Low clouds

E Diel

24 Shkurt

-6°C | 4°C

Partly sunny

Partly sunny

E hënë

25 Shkurt

-3°C | 6°C

Mostly cloudy

Mostly cloudy

E Martë

26 Shkurt

-0°C | 8°C

Partly sunny

Partly sunny


 

Sqarime per leximin ne menyre sa me te sakte te motit:


Ndjehet si: – (Ndjehet si) eshte nje njesi matese qe pershkruan se si tempretura ndihet me te vertete. Ajo tregon efektet qe kane parametra te tjere te jashtem si era, lageshtia, intensiteti i diellit, rete dhe gjithcka qe ndikon se sa ngrohte dhe ftohte nje person ndien.

Lag. Relative: – Eshte Lageshtia Relative , Me lageshti Relative kuptojme raportin midis Lageshtise Absolute ne vleren me te larte te saj ( e cila varet nga vlera aktuale e temperatures se ajrit). Nje lexim prej 100% Lageshti Relative do te thote qe ajri eshte totalisht i ngopur me uje dhe nuk mban më, gje e cila krijon mundesine per te rene shi. Kjo nuk do te thote qe lageshtia relative duhet te jete gjithmone 100% qe te bjere shi – ajo duhet te jete 100% atje ku formohen rete, por afer tokes mund te jete shume me e ulet.

Shpejt. eres: – Tregon Shpejtesine e Eres dhe ajo shprehet ne (km ne ore)

Drejt. eres: – Tregon Drejtimi nga fryn era, dhe shprehet me drejtimet e meposhtme:

V =>> Veri
J =>> Jug
P =>> Perëndim
L =>> Lindje

JL =>> Jug-Lindje
JP =>> Jug-Perëndim
JJP =>> Jug – Jugperëndim
JJL =>> Jug – Juglindje

VL =>> Veri-Lindje
VP =>> Veri-Perëndim
VVL =>> Veri – Verilindje
VVP =>> Veri – Veriperëndim

LJL =>> Lindje – Juglindje LVL =>> Lindje – Verilindje

PVP =>> Perëndim – Veriperëndim
PJP =>> Perëndim – Jugperëndim

Shto nje koment

Previous Post

Kline

Next Post

Kacanik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *