Prishtine

Prishtine Actual Weather
9°C
Mostly clear
Ndjehet si: 10°C
Lag. Relative: 82%
Drejt. eres: V
Shpejt. eres: 5km/h

Advertisement10 Day Forecast Prishtine

E Diel

20 Shtator

8°C | 26°C

Intermittent clouds

Pleasant with intervals of clouds and sun

E hënë

21 Shtator

11°C | 26°C

Mostly sunny

Mostly sunny and pleasant

E Martë

22 Shtator

12°C | 27°C

Intermittent clouds

Very warm with intervals of clouds and sunshine

E Mërkurë

23 Shtator

14°C | 26°C

Intermittent clouds

Warm with intervals of clouds and sunshine

E Enjte

24 Shtator

11°C | 27°C

Mostly sunny

Mostly sunny and pleasant

E Premte

25 Shtator

10°C | 25°C

Intermittent clouds

Pleasant with times of clouds and sun

E Shtune

26 Shtator

15°C | 28°C

Intermittent clouds

Pleasant with times of clouds and sun

E Diel

27 Shtator

7°C | 22°C

Mostly sunny

Sunshine and patchy clouds

E hënë

28 Shtator

8°C | 20°C

Sunny

Seasonably warm with plenty of sunshine

E Martë

29 Shtator

9°C | 21°C

Rain

Periods of rain


 

Sqarime per leximin ne menyre sa me te sakte te motit:


Ndjehet si: – (Ndjehet si) eshte nje njesi matese qe pershkruan se si tempretura ndihet me te vertete. Ajo tregon efektet qe kane parametra te tjere te jashtem si era, lageshtia, intensiteti i diellit, rete dhe gjithcka qe ndikon se sa ngrohte dhe ftohte nje person ndien.

Lag. Relative: – Eshte Lageshtia Relative , Me lageshti Relative kuptojme raportin midis Lageshtise Absolute ne vleren me te larte te saj ( e cila varet nga vlera aktuale e temperatures se ajrit). Nje lexim prej 100% Lageshti Relative do te thote qe ajri eshte totalisht i ngopur me uje dhe nuk mban më, gje e cila krijon mundesine per te rene shi. Kjo nuk do te thote qe lageshtia relative duhet te jete gjithmone 100% qe te bjere shi – ajo duhet te jete 100% atje ku formohen rete, por afer tokes mund te jete shume me e ulet.

Shpejt. eres: – Tregon Shpejtesine e Eres dhe ajo shprehet ne (km ne ore)

Drejt. eres: – Tregon Drejtimi nga fryn era, dhe shprehet me drejtimet e meposhtme:

V =>> Veri
J =>> Jug
P =>> Perëndim
L =>> Lindje

JL =>> Jug-Lindje
JP =>> Jug-Perëndim
JJP =>> Jug – Jugperëndim
JJL =>> Jug – Juglindje

VL =>> Veri-Lindje
VP =>> Veri-Perëndim
VVL =>> Veri – Verilindje
VVP =>> Veri – Veriperëndim

LJL =>> Lindje – Juglindje LVL =>> Lindje – Verilindje

PVP =>> Perëndim – Veriperëndim
PJP =>> Perëndim – Jugperëndim

Shto nje koment

Previous Post

Ferizaj