Deçan

Deçan Actual Weather
13°C
Mostly cloudy
Ndjehet si: 13°C
Lag. Relative: 77%
Drejt. eres: L
Shpejt. eres: 5km/h

Advertisement10 Day Forecast Deçan

E Enjte

25 Maj

11°C | 22°C

Partly sunny w/ t-storms

Times of clouds and sun with a couple of showers and a thunderstorm

E Premte

26 Maj

12°C | 18°C

Mostly cloudy w/ t-storms

Variable cloudiness with showers and thunderstorms

E Shtune

27 Maj

12°C | 19°C

Partly sunny w/ t-storms

Times of clouds and sun with a couple of showers and a thunderstorm

E Diel

28 Maj

12°C | 20°C

Partly sunny w/ t-storms

Clouds and sun with a couple of showers and a thunderstorm

E hënë

29 Maj

12°C | 19°C

Partly sunny w/ t-storms

Times of sun and clouds with a couple of showers and a thunderstorm

E Martë

30 Maj

12°C | 19°C

Partly sunny w/ t-storms

Intervals of clouds and sun with a couple of showers and a thunderstorm

E Mërkurë

31 Maj

15°C | 21°C

Showers

Mostly cloudy with a little rain in the afternoon

E Enjte

01 Qershor

12°C | 21°C

Showers

Occasional morning rain; otherwise, considerable cloudiness

E Premte

02 Qershor

12°C | 21°C

Rain

Occasional rain

E Shtune

03 Qershor

11°C | 22°C

Thunderstorms

Considerable cloudiness with afternoon showers and thunderstorms


 


 

Deçan (Albanian: Deçani), or Dečani or Dečane (Serbian Cyrillic: Дечани, pronounced [dɛ̌t͡ʃani] or Дечане), is a town located in Deçan Municipality in the Gjakova District of Kosovo[a]. According to the 2011 census, the town of Deçan has 3,803 inhabitants, while the municipality has 40,019 inhabitants.

It is a mountainous area which borders Montenegro and Albania. There is a total of 36 villages within the municipality. The municipality covers an area of 371 km2.

During the 1998–1999 war, Deçan was one of the strongholds of the Kosovo Liberation Army (KLA) and subsequently suffered a large amount of infrastructure destruction by the Serbian police and paramilitary forces. Much reconstruction has taken place with the assistance of the international agencies and support from the Kosovo Albanian diaspora


Sqarime per leximin ne menyre sa me te sakte te motit:


Ndjehet si: – (Ndjehet si) eshte nje njesi matese qe pershkruan se si tempretura ndihet me te vertete. Ajo tregon efektet qe kane parametra te tjere te jashtem si era, lageshtia, intensiteti i diellit, rete dhe gjithcka qe ndikon se sa ngrohte dhe ftohte nje person ndien.

Lag. Relative: – Eshte Lageshtia Relative , Me lageshti Relative kuptojme raportin midis Lageshtise Absolute ne vleren me te larte te saj ( e cila varet nga vlera aktuale e temperatures se ajrit). Nje lexim prej 100% Lageshti Relative do te thote qe ajri eshte totalisht i ngopur me uje dhe nuk mban më, gje e cila krijon mundesine per te rene shi. Kjo nuk do te thote qe lageshtia relative duhet te jete gjithmone 100% qe te bjere shi – ajo duhet te jete 100% atje ku formohen rete, por afer tokes mund te jete shume me e ulet.

Shpejt. eres: – Tregon Shpejtesine e Eres dhe ajo shprehet ne (km ne ore)

Drejt. eres: – Tregon Drejtimi nga fryn era, dhe shprehet me drejtimet e meposhtme:

V =>> Veri
J =>> Jug
P =>> Perëndim
L =>> Lindje

JL =>> Jug-Lindje
JP =>> Jug-Perëndim
JJP =>> Jug – Jugperëndim
JJL =>> Jug – Juglindje

VL =>> Veri-Lindje
VP =>> Veri-Perëndim
VVL =>> Veri – Verilindje
VVP =>> Veri – Veriperëndim

LJL =>> Lindje – Juglindje LVL =>> Lindje – Verilindje

PVP =>> Perëndim – Veriperëndim
PJP =>> Perëndim – Jugperëndim

Shto nje koment

Previous Post

Besiane (Podujeve)

Next Post

Prizren